AKSARAY / GÜLAĞAÇ - Gülağaç 75. Yıl Anadolu Lisesi

"Çanakkale içinde aynalı çarşı

Ana ben gidiyom düşmana karşı

Çanakkale içinde bir uzun selvi

Kimimiz nişanlı kimimiz evli."

"Bir Destandır Çanakkale"

Mrt

Aziz milletimizin üstün bir gayret ve kahramanlıkla kazandığı Kurtuluş Savaşı sonrası bayrağımızı ebedileştiren manzumeler dizesi İstiklal Marşımız, bağımsızlığımızın, geleceğimizin, milletimizin azim ve kararlılığının sembolüdür.

Millî Mücadelenin manevi kahramanı Mehmet Akif Ersoy, ilham verici İstiklal Marşımız başta olmak üzere eserleriyle ve fikirleriyle her zaman milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Eskimeyen kaynaklarımızdan aldığı ilhamlarla çağı yakalayıp aşmayı ve gelecek için gerekli olanı dile getiren şairimiz hiç unutulmayacak, her zaman saygıyla yâd edilecektir. Milletimizin azim ve kararlılığının sembolü olan İstiklal Marşımızın kabülünün 103. yılını kutlarız.

İstiklal Marşımızın kabulünün  yıldönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

11Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif'in gelişini kutlamak amacıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Merve YILDIZ ZOR öğrencilerimizle birlikte okulumuzu süslemiştir. Emeği geçen öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Mrt

Okulumuzu seviyoruz. Var gücümüz ile çalışmaya devam ediyoruz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası sebebiyle 04/03/2024 tarihinde saat:11:15'te okulumuzda deprem tahliye tatbikatı yapmış bulunmaktayız. Öğrencilerimiz öğretmenler eşliğinde yaklaşık 60 sn sonra sınıfın kapılarına yakın tek sıra olmuşlardır. Okul personeli tarafından zile basılmış ve tahliye planı uygun bir şekilde sırası gelen sınıfların koridorda bulunan tahliye personeli tarafından acil çıkışlara yönlendşrilmiş ve tahliye başlayarak öğrencilerimiz güvenli bir şekilde okul dışına çıkmışlardır. Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve okul personeli acil durum gereği hızlı bir şeki,lde öncelikle üst katlarda bulunan dersliklerin 1 ve 2.katta bulunan dersliklerin sısrasıyla tahliye planına uygun olarak sakin, güvenli ve hızlı bir şekilde binayı boşaltarak acil durum toplanma yerine toplanmışlardır. Tahliye sonrası okulda kimsenin bulunmadığına emin olduktan sonra öğrencilere deprem, deprem öncesi hazırlıklar, deprem sırası ve sonrası yapılavcaklar hakkında bilgiler verilmiştir. Bir öğrencimiz tarafından da deprem çanrasında neler bulunması gerektiği örneklerle gösterilmiştir.

Mrt

Okulumuz Veli Ziyaretlerinin öğrenci başarısı açısından önemli olduğu bilinciyle, öğrenci, veli motivasyonu için ev ziyaretlerine öncelik vermekteyiz. Misafirperverliklerinden dolayı velilerimize teşekkür eder emeği geçen öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız.

Mrt

11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Kaymakamımız Sayın Muhammed Fatih AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SONGÜR, İlçe Tarım Müdürü Sayın Sami GÜNDÜZ vesilesi ile okulumuzu ağaçlarla buluşturduk. Ağaçlarımızı korumak ve daha güzel, daha yeşil bir ortam sağlamak amacı ile ağaçlarımızın olduğu kısımları çitlerle çevirdik. Bu süreçte emeklerini esirgemeyen başta Okul Müdürümüz Erhan SEVER olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Erasmus + Akreditasyonu kapsamında 4. dönem 2024-2025 Erasmus+ faaliyetleri için yapmış olduğumuz başvuru komisyon değerlendirmesine tabi tutulmuş ve okulumuz konsorsiyum üyeliğine hak kazanmıştır.  Emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Fadime GÜNEŞ'e teşekkür ederiz.

Şbt

İkinci döneme veli toplantımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Toplantımıza katılan kıymetli velilerimize tek tek teşekkür ederiz. Toplantıya katılmayan velilerimizi de her zaman okulumuza bekleriz. Öğrencilerimizin "akademik başarısı, devamsızlık problemleri, verimli ders çalışma yöntemeriyle" ilgili konuların istişare edildiği toplantımız verimli geçmiştir. Toplantıya başkanlık eden Değerli Okul Müdürümüz Erhan SEVER, öğrencilerle ilgili durumların, okul-aile işbirliğine uygun biçimde paylaşılması noktasında son hatırlatmasını yaparak toplantıyı bitirmiştir. Toplantıya katılan öğretmenlerimiz ve velilerimize sonsuz teşekkür lerimizi sunarız.

Şbt

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mustafa SONGÜR okulumuzu ziyaret etti. Etrafına yaydığı pozitif enerji ve zarif fikirleriyle gönüllerimizi fethetti. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa SONGÜR'e ziyaretleri için teşekkürlerimizi arz ederiz.

Ara

EY ŞEBAB! GELECEĞİN PARLAYAN İNCİSİSİN.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Gülağaç İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa SONGÜR ve Şube Müdürümüz Serpil AYAS’ın katılımlarıyla düzenlenen Sözlük Tasarım Yarışmasında okulumuzu temsilen katılan  9/A sınıfı öğrencimiz Fatmatül Zehra ÇITAK ilçe genelinden 2.olmuştur. Öğrencimiz ve başarısında emeği geçen Okul Müdürümüz Erhan SEVER ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma ERDOĞAN ilçemiz tarafından ödüllendirilmişlerdir.

Ara

Dilimizin Zenginlekleri Projesi kapsamında okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Fatma ERDOĞAN koordinatörlüğünde yapılan pano çalıması.

Ara

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği Trafik eğitimi okulumuz tüm sınıflarının katılımıyla ger.ekleştirilmiştir.

Ara

Değerler Eğitimi ile ilgili pano çalışması yapılmıştır. Bu güzel çalışma içim Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Fatma ERDOĞAN'a teşekkür ederiz.