0 10.03.2020 5

Evrenin veya olayların bir bölümünü ele alıp, çeşitli metotlardan yararlanarak gerçeğe uygun bilgiler elde etmeye bilim denir. Bilim alanlarında elde ettiğimiz bilgilerin, uygulamaya konulmasına teknoloji denir. Bu bilgilerden yararlanarak telgraf, telefon, radyo, televizyon, telsiz gibi araçların yapılması teknolojidir.

İnsanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durmak için okullarda her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kalan hafta bilim ve teknoloji haftası olarak kutlanmaktadır.

Mrt

"Bu Hayatta Ben de Varım, Veli akademisi " projesi kapsamında veli eğitimlerimiz devam ediyor.

Eğitimcilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Pano çalışmalarımız

Mrt

Okulumuzun voleybol sahası çizimleri tamamlandı.

Mrt

Biyoloji Öğretmenimiz Serap SORGUN, öğrencilerimizle okul sağlığı panomuzu hazırladı.

Mrt

Okulumuzda İlçe Tarım Müdürlüğünün  katkılarıyla fidan dikimi gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun

Mrt

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda öğrencilerimizi vergi konusunda bilinçlendirmek amacıyla sınıflarımızda öğrencilerimize çeşitli videolar izletildi.

Mrt

Milli eğitim Bakanlığı E-okul yönetim bilgi tasarımını yeniledi.Yenilenen tasarımla birlikte artık E-okul mobil uyumlu çok daha özgün ve yenilikçi bir görünüme sahip oldu.

Mrt

Yeşilay Haftası; Yeşilay 5 Mart 1920 tarihinde kurulduğu için Mart'ın ilk haftası, 1-7 Mart'ta kutlanan haftadır. Yeşilay Haftası'nda alkollü içkilerin, sigaranın, alkolun uyuşturucuların topluma, aileye, bireye zararları anlatılır.

Mrt

Tüm dünyada hızla yayılan ve öldürücü sonuçlar doğuran KoronaVirüs için okulumuzda önlemler alındı. Okulumuz Rehber öğretmenleri öğrencilere kişisel hijyen hakkında bilgilendirme sunumları yaptı. Okul panolarına bilgilendirici yazılar ve görseller asıldı.Temizlik personelleri hijyen konusunda uyarıldı.

DEPREM HAFTASI

Yeşilay Haftası

Mrt

Öğretmenlerimizin verdiği kısa seminerin ardından tüm okul çalışanları ve öğrencileriyle uygulamalı tatbikata geçildi. Tatbikat gereği çalan siren sesi ile öğrencilerin,öğretmenlerin ve çalışanların okulu boşaltmaları sağlandı.

Öğrencilerimiz bu eğitici ve eğlenceli faaliyet ile birlikte yangın konusunda acil durum tecrübesi kazanmış oldu

Mrt

1 - 7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında tüm okul personeli ve öğrencilerimizle deprem tatbikatı gerçekleştirdik.

Çalan sirenle beraber öğrenciler sınıflarında deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından tüm personel ve öğrencilerimiz okul binasından kontrollü bir şeklide okul binasından çıktı. Tatbikat başarı ile sona erdi.