Ağu

Sorumlu Dersi olan öğrencilerimizin dikkatine; 06.09.2021 tarihinde sorumluluk sınavları başlayacaktır.

Uygun maske kullanımı kapsamında, kullandığımız maskeleri doğrudan çöpe atmamalıyız. Kullanım dışı maskelerimizi önce kapalı poşet ile herhangi bir canlıya temasını önleyecek şekilde biriktirmeli, 72 saatlik bir aradan sonra ikinci bir poşete daha koyup poşeti sıkıca kapadıktan sonra; çöplerin toplanmasına çok yakın bir saatte çöp kutusuna atmalıyız.

MASKE

SOSYAL MESAFE

HİJYEN

9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinden, tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız

dersi/dersleri olanlardan; yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrencilerin sınıfını doğrudan, yılsonu başarı puanı 50

ve daha yukarı olan ancak yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler ile

alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerin bu

derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmelerinin sağlanması

2020-2021 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrencilerin; bu derslerin ilgili tüm konu ve kazanımlarından, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından sorumluluğu bulunan öğrencilerin ise aynı yılın birinci dönemine ait ilgili dersin konu ve kazanımlarından sınava tabi tutulmaları ve sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sorumluluk sınavlarında yukarıda belirtildiği şekilde sorumlu tutulması

2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Covid-19 salgını nedeniyle okula devam zorunluluğu aranmadığından; 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak kaydıyla devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalma kuralı uygulanmayacaktır. Bu yıl için geçerli olmak üzere öğrencilerimiz devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalmayacaklardır

Sevgili Öğrencilerimiz,

Okulumuzdaki  dezenfektanlar bulunmaktadır. Lütfen sınıfa girmeden önce mutlaka ellerimizi bu dezenfektan ile güzelce dezenfekte edelim.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TVNET Kanalı canlı yayınında eğitimde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Telafi eğitimi hakkında değerlendirme yapan Bakan Selçuk, "Her çocuğumuz için bir imkân oluşturduk ve soru paketleri ulaştırılıyor. Çocuğun her türlü erişim imkânı var." dedi ve ekledi: "Biz inşallah,  önümüzdeki süreçte tam zamanlı olarak okullarımızı eylül başında açalım ve eğitim öğretimimizi yüz yüze yapalım niyetindeyiz, ona göre çalışıyoruz."

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Anadolu Masalları Eskişehir Masal Evi" bahçesinde eğitim gündemine ilişkin merak edilen soruları, konuğu olduğu TVNET Kanalının canlı yayınında yanıtladı.

Masal evlerinin sayısını artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Selçuk, "İstiyoruz ki Anadolu kültürünü çocuklarımız masal vasıtasıyla sahici bir şekilde alsınlar. Masal şifadır. Milyonlarca çocuğumuz masallarımızı dinleyecek. Kültürümüzle ilgili büyük bir hizmet olacak." ifadelerini kullandı.

Atık pil toplama uygulamamız devam etmektedir. Katkılarınızı bekliyoruz.

12. sınıf öğrencilerine yönelik 9 dersten beceri temelli 900 etkinliğin yer aldığı kitap seti hazırlandı.   Kovid-19 salgını sürecinin başından bu yana her kademedeki öğrencilere verilen özel kaynak destekleriyle öğrenme kayıplarının en aza indirilebilmesi amaçlanıyor.   Bu kapsamda lise öğrencilerine yönelik, bilgi edinmenin yanı sıra bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak amacıyla beceri temelli etkinlik kitapları yayımlanmaya devam ediyor. Daha önce 9, 10 ve 11. sınıflar için hazırlanan etkinlik kitap seti serisi bu kez 12. sınıflar için yayımlandı.   Derslerin öğretim programlarının kazanımları esas alınarak hazırlanan beceri temelli etkinlik kitapları, coğrafya, matematik, fizik, kimya, biyoloji, Türk dili ve edebiyatı, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerini kapsıyor.   Öğrencilerin, etkinliklere eklenen kare kodlar aracılığıyla ilgili ders kitabında kazanımların işlendiği sayfalara ulaşmaları da sağlanıyor.   "Bakanlığın tüm birimleri sürekli ilave destek kaynakları oluşturuyor" Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını nedeniyle öğrencilerde oluşabilecek öğrenme kayıplarını en aza indirebilmek için Bakanlığın tüm birimlerinin sürekli ilave destek kaynakları oluşturduğunu belirtti.   Bu kapsamda  Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan çok sayıda destek paketini daha önce paylaştıklarına işaret eden Özer, şunları kaydetti: "Şimdi bunlara bir yenisini ekliyoruz. 12. sınıf öğrencilerimizi beceri temelli etkinliklerle desteklemeyi amaçlayan 900 etkinlik içeren beceri temelli etkinlikler kitap setini bugün paylaştık. Aynı setin 9, 10 ve 11. sınıflar için olan kitaplarını daha önce yayımlamıştık. Böylece ortaöğretimde tüm sınıf seviyelerinde beceri temelli etkinlikler kitap serisini tamamlamış bulunuyoruz. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 'ogmmateryal.eba.gov.tr' adresindeki sayfasından beceri temelli etkinlikler kitap setine erişilebiliyor. Sürece büyük emek veren Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."